Tijafo skratio Mareju boravak u Vinston-Sejlemu

Na leđima 34 godine, na kuku dve operacije, na ATP listi 114. mesto… To je realnost danas Endija Mareja, koji zavređuje čestitke što iako je svestan da nikad više neće biti što je nekad bio, pa ni blizu toga, nastavlja da igra tenis.

Doduše, igra ga bez mnogo uspeha, malo puta je ove sezone uspevao da preskoči dve runde na jačim turnirima. I baš tako je prošao u Vinston-Sejlemu, poslednjoj stanici pred US open.

Marej je dobio specijalnu pozivnicu, prošao jedno kolo, ali na drugom ga je sačekao Frensis Tijafo, koji je u ovom momentu dosta bolji igrač od nekadašnjeg prvog igrača planete. Amerikanac je slavio sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3) i prošao u treće kolo gde će igrati protiv pobednika duela Monteiro – Nava.

Ipak, mora se istaći da je Marej imao svoje šanse protiv Tijafoa. U prvom setu je u tri gema odbranio brejk lopte, a onda je na 6:5 imao tri set lopte, koje nije iskoristio, pa je u taj brejku izgubio set.

U drugom je već ostao bez motivacije, ekspresno je Tijafo došao do 5:1, uspeo je Endi još malo da se zadrži u meču, ali ne i da zapreti Amerikancu povratkom u borbu.

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši