Arsenal već ima dogovor s Vajtom, Brajton zateže i traži 65.000.000 evra, treća ponuda još ne zadovoljava

Da vam je neko prošle godine pričao da će Ben Vajt, uz dužno poštovanje, biti u mogućnosti da postane četvrti najskuplje plaćeni štoper svih vremena, verovatno biste se slatko nasmejali. Ali, to je sada zaista moguće…

Arsenal bi Bena Vajta mogao da učini jednim od najplaćenijih štopera svih vremena! Da bi se to dogodilo moraće još da podigne ponudu koja je blizu 65.000.000 evra, koliko Brajton traži da bi se odrekao svog reprezentativca. U kasnim večernjim satima juče Ostrvom je odjeknula vest da je Arsenal postigao usmeni dogovor s Vajtom oko ličnih uslova saradnje i ako dođe na Emirejts potpisaće ugovor do juna 2025. godine.

Nedelja, 21.00: (2,90) Italija (3,00) Engleska (2,80)

Sada Arsenalu ostaje teži deo posla, a to je da ubedi Brajton da malo spusti lestvicu i pristane na nešto manju sumu novca na ime obeštećenja. Klub sa juga Engleske je već odbio dve zvanične ponude Tobdžija, a nedavno je stigla i treća koja glasi – garantovanih 55.000.000 evra, plus još 8.000.000 evropskih novčanica na ime bonusa baziranih na kvalitetu njegovih igara.

Ako bi Brajton čak pristao i na ovaj aranžman, samo od osnovnog dela obeštećenja Vajt bi bio na petom mestu štopera za koje je izdvojena najviša suma novca iza Harija Megvajera (Mančester Junajted – 87.000.000 evra), Matijsa de Lihta (Juventus – 85.500.000 evra), Virdžila van Dajka (Liverpul 84.650.000 evra) i Džona Stounsa (Mančester Siti – 57.500.000 evra), dok bi s aktivacijom bonusa izbio na četvrto mesto večne liste.

Vajtu je prethodna sezona bila debitantska u Premijer ligi. Godinu dana ranije proveo je na pozajmici u Lidsu, koji je nakon promocije u viši rang želeo da otkupi engleskog štopera, ali su u Brajtonu odlučili da Vajta ne prodaju direktnom rivalu u borbi za opstanak. I očigledno doneli ispravnu odluku, jer bi sada samo na uspeh reprezentacije Engleske cena mogla da dostigne neslućene visine.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši