Atalanta spremila 20.000.000 evra za Svena Botmana


Zagrizli su brojni evropski klubovi za one najbolje iz Lilove šampionske generacije i po svemu sudeći će se Lilovi biseri tokom leta rasuti širom Starog kontinenta. Prvi je “planuo” golman Majk Menjan, a posle samo godinu dana boravka na severu Francuske bi Sven Botman mogao da se otisne i dobrano popuni kasu Doga.

Dovođenje Svena Botmana označeno je kao prioritet, a njegovo ime podvučeno markerom nekoliko puta. Veruju u Atalanti da bi cifra od 20.000.000 evra mogla zadovoljiti Doge na čiji račun je već leglo 15.500.000 evra. A, velike prodaje tek se očekuju.

Pokazala je Atalanta interesovanje za Svena Botmana još za vreme zimskog prelaznog roka. Ali, nije jedina. Engleski velikani su holandskog štopera stavili u svoj tefter, pomno ga prate Jirgen Klop i Ole Gunar Solskjer, pa Atalanta želi da izvrši pritisak i što pre završi posao.

Jasno je da će Lil od transfera Svena Botmana inkasirati veliku svotu novca, nastaviti sa velikim izlaznim transferima i višestruko naplatiti pravu procenu. Sven Botman je u Lil stigao prošlog leta za samo 8.000.000 evra iz mladog tima Ajaksa i ubrzo postao nosilac poslednje linije Doga, te jedan od najboljih štopera francuskog prvenstva i najzaslužnijih za Lilovo osvajanje petog naslova prvaka Francuske.

Pitanje je samo da li će pomenuta cifra od 20.000.000 evra zadovoljiti čelnike Lila, jer svesni su u Lilu da ne moraju nigde da žure, a da bi vremenom interesovanje za Botmana moglo da se podgreje. Lil je u prethodne tri i po sezone inkasirao preko 300.000.000 evra, a pored Svena Botmana zlatne koke Doga su Džonatan Dejvid, Timoti Vea, Džonatan Bamba, Džonatan Ikone, Jusuf Jazidži, Bubakari Sumare, Zeki Čelik i Renato Sančez.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši