CICIPAS OPTIMISTA: Misli da ima plan kako da dobije Novaka!Sve to dolazi sa samopouzdanjem i da ne razmišljate sa kim igrate. Mislim da previše igrača dozvoljava da im se to uvuče u glavu. Najvažnije je koncentrisati se na svoju igru kada igrate sa igračima poput Novaka


Stefanos Cicipas će u osmini finala na olimpijskom turniru igrati protiv Francuza Iga Umbera.

Grk je pre toga uspeo da savlada Frensisa Tijafoa iz SAD, 6:3, 6:4 u meču koji je zbog kiše igrad pod zatvorenim krovom.

To kao da je više odgovaralo grčkom teniseru koji je na kraju neočekivano lako stigao do treće runde.

– Osećaj je bio drugačiji. Uživao sam da igram pod krovom. Osetilo se da je teren brži, ali to me nije zaustavilo u nameri da igram kako sam želeo. Uvek se trudim da nađem rešenje, da ispravim greške i to je bio slučaj i sada. Držao sam visok nivo koncentracije i igrao dobro kada je bilo važno – kaže Cicipas.

Njega su pitali i šta je neophodno da bi se pobedio igrač kakav je Novak Đoković.

B8A69071 AD5B 492A 9449 47BE67028DEA

foto: Profimedia

Cicipas je, podsetimo se, vodio u finalu Rolan Garosa 2:0 u setovima, ali je na kraju izgubio.

Sada priželjkuje novi susret sa Đokovićem, a to je moguće samo u finalu.

– Sve to dolazi sa samopouzdanjem i da ne razmišljate sa kim igrate. Mislim da previše igrača dozvoljava da im se to uvuče u glavu. Najvažnije je koncentrisati se na svoju igru kada igrate sa igračima poput Novaka. Ti igrači iz vrha su tamo s razlogom, ali ništa nije nemoguće. Svako od nas ima sposobnost da proizvede nešto dobro – zaključio je Cicipas.

Izvor: Espreso

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši