CSKA odrao Vest Hem: Vlašić postao Čekićar za 30.000.000 evra

Može da se toči šampanjac na stadionu CSKA u Moskvi. Urađen je rekordan transfer, najveći u istoriji Armejaca.

Jeste CSKA ostao bez Nikole Vlašića, koji je bez dileme bio najbolji fudbaler tima u poslednje dve godine, ali je zato ostvarena impresivna zarada. Hrvatski fudbaler je postao novi igrač Vest Hema, potvrdio je to i engleski klub na svom sajtu, ali su Čekićari morali dobro da se isprse da bi dobili igrača.

Prema nezvaničnim informacijama, Vest Hem će platiti 30.000.000 evra obeštećenja CSKA za Vlašića, a u ugovor su stavljene i brojne stavke, takozvani bonusi, koji bi mogli Rusima da donesu još 9.000.000 evra! Podsećanja radi, najveći transfer koji su Moskovljani do danas ostvarili je bio Aleksandra Golovina pre tri leta kada je otišao u Monako – tačno 30.000.000 evra.

Dobro je prošao i Nikola Vlašić, koji je potpisao petogodišnji ugovor sa Čekićarima, tokom kojeg će zarađivati 4.000.000 evra po godini.

Ofanzivni vezista hrvatske reprezentacije je karijeru počeo u rodnom Splitu, a sa 20 godina je iz Hajduka prešao u Everton u transferu vrednom 12.000.000 evra. Međutim, među Karamelama se nije naigrao, pa je godinu dana kasnije otišao u CSKA na pozajmicu, da bi ga Armejci potom otkupili od kluba iz Liverpula.

I evo, dve godine posle toga Vlašić se vraća u Premijer ligu, da pokaže koliko je napredovao u odnosu na prethodni mandat. Igrajući za CSKA, hrvatski fudbaler je 2020. godine proglašen za najboljeg fudbalera ruskog prvenstva.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši