Đoković: Ostao sam miran, našao servis kad je bilo potrebno


Daleko od toga da je Pablo Kuevas napravilo bilo kakav problem Novaku Đokoviću. Urugvajac je naterao najboljeg tenisera sveta da se malo više potrudi u trećem setu, ali srpski as je rutinski protutnjao do trećeg kola Rolan Garosa.

Posle meča, po navici, Đoković je pohvalio rivala za igru i istakao da nije bilo baš toliko lako kao što bi se reklo po rezultatu (6:3, 6:2, 6:4).

Udarao je vrlo snažno, sa dosta spina i na forhendu i na bekhendu, ali ostao sam fokusiran. Treći set je bio zaista težak, ali podigao sam nivo igre, ostao miran, a našao sam i servis kada mi je bio najpotrebniji“, istakao je Đoković nakon pobede.

Nije bilo potrebno navoditi Novaka da kaže šta su mu ciljevi u Parizu.

Kao i svake godine želim da odem što je dalje moguće na ovom turniru. Priprema za ovaj grend slem je bila dobra, udarao sam čisto, nisam imao fizičkih problema i osećam da mi je samopouzdanje na visokom nivou. Sutra ću se okrenuti razmišljanju o narednom protivniku i priprtemama za taj meč“, rekao je Đoković.

Njegov rival u trećem kolu biće Litvanac Rikardas Berankis, sa kojim je Novak jednom igrao u karijeri i lako pobedio na US openu sa 3:0. 

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši