Gotovo: Odlazi i Garuba iz Evrope, Realu 3.500.000 dolara za obeštećenje


Evroliga će od ovog leta biti siromašnija još za Usmana Garubu, koji karijeru definitivno nastavlja u NBA ligi!

Posle jedne kvalitetne sezone, supertalentovani krilni centar reprezentacije Španije postigao je dogovor s madridskim Realom o rastanku i transferu u Hjuston Roketse koji su ga birali kao 23. pika prve runde Drafta krajem prošlog meseca.

LETNJA LIGA – sreda, 03.00: (2,55) Hjuston (14,5) Detroit (1,60)

Kako navodi madridska Marka, Garuba je s Kraljevskim klubom dogovorio da sam isplati najveći deo otkupne klauzule od 3.500.000 dolara (3.000.000 evra) u ratama kako bi ispunio dečački san i otišao u najjaču košarkašku ligu sveta. Kako je objašnjeno, Hjuston kao franšiza može u otkupu ugovora da učestvuje s maksimalnih 775.000 dolara, što će i izdvojiti za realizaciju transfera.

Garuba je s Realom imao aktivan ugovor do juna 2024. godine i čak se posle ove sezone smatralo da će ostati bar još godinu dana kako bi dodatno sazreo kao igrač pre odlaska u NBA, ali on je rešio da ne čeka više ni dan, već da odmah krene preko Atlantika.

U Hjustonu ga čeka garantovani ugovor na dve godine, uz platu od 1.961.100 dolara u prvoj, te 2.059.360 dolara u drugoj godini. Ukupno tek nešto više od 4.000.000 dolara za te dve sezone. Upravo iz tog razloga Garuba je bio sprečen da Realu otkupnu klauzulu isplati odjednom, ali mu je Kraljevski klub izašao u susret. Dobra stvar za reprezentativca Španije je što su porezi u Teksasu oko 30 odsto, među najboljim u SAD za jednog sportistu.

Real Madrid je praktično već pokrio Garubin odlazak dovođenjem francuskog reprezentivca Geršona Jabuselea, koji je po fizičkim i atletskim karakteristikama sličan igrač Špancu.

Madridskog velikana su u poslednjih godinu dana i to usred sezone zbog NBA lige napustili Fakundo Kampaco (Denver) i Gabrijel Dek (Oklahoma). Od ta dva posla Real je inkasirao oko 8.000.000 evra.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši