Igrači podržali Kumana, hoće li i Laporta: Najlakše je smeniti trenera, svi smo odgovorni


Svojevremeno Barselona je bila strah i trepet u Ligi šampiona, ekipa protiv koje ste znali da ste izgubili i pre nego što ste kročili na teren. Međutim, došla su vremena da joj se fudbalska Evropa ruga, te da španska Marka izveštaj Barsinog poraza od Benfike naslovi sa „Ovo je ruina“.

Nije mali broj onih koji veruju da je večerašnji meč (poraz od Benfike 3:0) poslednji za Ronalada Kumana na klupi Barselone. Kako je sam rekao na konferenciji posle utakmice, ne zna kakvu će odluku doneti klub i u neizvesnosti će čekati razrešenje sopstvene sudbine. Ali, ipak ne misli da je sve bilo tako crno iako Barselona od starta grupne faze, tačnije 180 minuta nema udarac u okvir gola.

„Igrali smo dobro dok Benfika nije povela 2:0. Razlika je u tome što nismo postigli pogodak. Imali smo četiri vrlo dobre prilike i činjenica da ih nismo pretvorili u golove je promenila tok utakmice. Oni su realizovali svoje šanse kojih nije bilo previše“, rekao je Holanđanin.

Dvojica vezista Serhio Buskets i Frenki de Jong stali su iza holandskog stručnjaka koji prema navodima španskih medija sigurno neće biti smenjen noćas. Štaviše, predsednik Đoan Laporta obreo se posle meča u svlačionici kako bi pružio podršku ekipi, a sutra će biti održan sastanak nakon kojeg će se znati da li će Kuman ostati na kormilu ekipe.

“Najlakše je oterati trenera. Ali odgovornost je na svima nama. Situcija je kritična, to je jedina istina“, reči su starosedeoca Serhija Busketsa.

Viđenje slično Busketsovom imao je i Frenki de Jong.

„Ne mogu da pričam o tome da li će Kuman ostati, samo znam da promena neće ništa rešiti. U prvom poluvremenu nismo igrali loše. Bili smo opasni, ali nismo postigli gol.“

Nakon dve runde Barselona je poslednja u grupi E bez bodova i sa gol razlikom 0:6, ali igrači nisu okrenuli leđa treneru.

„Osećam podršku igrača, ali ne znam kakva će biti odluka kluba. Ne možemo da se poredimo sa Barsom od pre par godina. To je jasno kao dan“, zaključio je Kuman.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši