„Kada igraš protiv Nikole, moraš da biraš čime će da te ubije!“


Foto: ERIK S. LESSER / EPA;

Nikola Jokić za sobom ima sezonu iz snova na ličnom planu, tokom koje je zaslužio priznanje najkorisnijeg igrača NBA lige, a o tome koliko je teško izaći na kraj sa centrom Denvera govorio je Ivica Zubac.

Centar Los Anđeles Klipersa se gostujući u „Podkast Inkubatoru“ osvrnuo na najteže protivnike protiv kojih je igrao.

Na pitanje, kako je čuvati Jokića, Zubac je dao zanimljiv odgovor.

– Možeš ti gledati njegove poteze iz prethodnih utakmica, u koju stranu ide, šta najviše voli da radi, koji okret… Ali kad dođe utakmica to se dogodi i onda nemaš puno vremena za razmišljanje, počeo je Zubac.

Hrvatski centar je istakao da Jokić, i kada nije sve kako bi trebalo da bude, nađe rešenje i loptu pošalje na pravo mesto.

– On je sigurno jedan od najtežih za čuvanje. Sve vreme misliš da igraš dobro odbranu protiv njega, stalno misliš kao dobro je i onda on postigne šut preko tebe koji je pretežak, ali koji on pogađa. Jednostavno kako Amerikanci kažu dobra odbrana, ali bolji napad.

Nekadašnji igrač Mege ide toliko daleko da smatra da niko od NBA asova ne može da čuva Nikolu.

– Teško možeš šta bolje da uradiš, ali on je toliko talentovan da mislim da nema nikog u NBA koji može da ga čuva. A onda kad odeš da ga udvojiš vidi sve na terenu, ima u proseku deset asistencija, naći će otvorenog igrača uvek. Nekad je bolje da ga pustiš da postigne 40 poena, nego da spakuje 15 asistencija. Moraš da izabereš šta će da te ubije.

Zubac je otkrio i da momci sa ovih prostora koji igraju u NBA često provode vreme zajedno.

– Dosta, više naravno sa Hrvatima, uvek izađemo na večeru ili idemo jedan kod drugog kući kad igramo, uvek se družimo. Ali sa Jokićem sam isto dosta zbog istog agenta i obojica smo igrali u Megi. On je stvarno lik sa kojim se lako sprijateljiti. Imamo neke zajedničke teme izvan košarke i stvarno je sa njim lako. Kad imamo zagrevanja dva sata pre utakmica tu se ispričamo, zaključio je Zubac.

Video: Nikola Jokić: Ne mogu da zakucam, momci

Source link

Možda vas zanima

Komentariši