Kokoškov nastavlja sa sklapanjem ekipe za narednu sezonu: Ugovor za Pjera, na radaru Henri


Nije Fenerbahče mogao da se nosi sa Efesom ove sezone. To bi uskoro moglo da se promeni. Dok Pivare očekuju odlasci najboljih igrača (Vasilije Micić i Šejn Larkin se nadaju NBA angažmanima), Igor Kokoškov će po svemu sudeći okupiti kvalitetniju ekipu. Posle postignutih dogovora sa Akileom Polonarom i Devinom Bukerom, spreman je i novi ugovor za Dajšona Pjera, dok bi organizacija igre mogla da bude stavljena u ruke beka Baskonije Pjerije Henrija, prenosi Emilijano Karšija.

Sinoć se pojavila informacija da je Fenerbahče u završnim pregovorima sa bivšim centrom Bajerna i Himkija Bukerom. Novinar Eurohupsa Čema de Lukas je preneo informaciju, a potom i potvrdio da 30-godišnjeg košarkaša čeka saradnja teška 2.300.000 evra. U prvoj sezoni Buker bi trebalo da dobije 1.070.000, u drugoj još 1.230.000 evra.

Već neko vreme je poznato da je dogovor postignut i sa italijanskim reprezentativcem Polonarom, koji stiže iz Baskonije. Mogao bi sa poznatim društvom da krene iz Vitorije put Turske, kako je Fener zainteresovan i za Pjeriju Henrija.

Sjajni plejmejker je svoje umeće pokazao u dresu Uniksa, ali se kao član Baskonije dokazao i na najvišem nivou. Beležio je 10,5 poena i 7,3 asistencija po nastupu i skrenuo pažnju madridskog Reala. Kako stoje stvari Kraljevski klub se odlučio za Najdžela Vilijams Gosa, pošto ekipa iz Fernando Buesa arene nije želela da pojačava konkurenciju u Španiji, pa je postavila previsuke uslove Madriđanima za svog plejmejkera. Ipak, ne mogu da ga spreče da se otisne u drugu zemlju, pa bi Henri karijeru mogao da nastavi kod Igor Kokoškova u Istanbulu. Nema sumnje da bi predstavljao sjajno pojačanje za Fener.

Što se tiče igrača koji su ostavili dobar utisak u sveže okončanoj sezoni, Dajšon Pjer se pokazao kao vrsno pojačanje. Odigrao je jako dobro u svojoj prvoj godini u Evroligi, pisalo se da bi mogao da promeni sredinu, ali je Fener rešen da ga zadrži. Zato je spremio i novi ugovor za Kanađanina, sa kojim je prema Karšijinim saznanjima i postigao dogovor.

Dakle, Pjer ostaje, Polonara i Buker stižu, dok bi Kokoškov na poziciju organizatora igre da postavi Henrija. Zvuči jako dobro, videćemo da li će Fenerbahče uspeti da sprovede u delu sve svoje planove.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši