Lenard odbio opciju zbog 176.200.000 za četiri ili 235.000.000 dolara za pet godina, CP3 pritiska Sanse


Otvaranje pijace slobodnih igrača aktiviralo je dva (ne)očekivana raspleta – u razmaku od samo nekoliko minuta Kavaj Lenard i Kris Pol odlučili su da ne iskoriste opcije automatskog produžetka ugovora, što ih dovodi u „Free Agency“!

Lenard je odbio ugovor težak 36.000.000 dolara za poslednju sezonu, a Pol 44.000.000 dolara i njihovi potezi okarakterisani su kao stavljanje pritiska na čelnike Los Anđeles Klipersa i Finiks Sansa jer su obojica postali neograničeni slobodni agenti. To znači da Klipersi i Sansi nemaju automatsku opciju da izjednače ponude drugih klubova, već da to urade u direktnoj komunikaciji s njima.

NBA šampion iz 2019. ovaj potez je napravio sasvim logično, jer mu ostaju dve sjajne opcije. Prva je da već ovog leta potpiše novi četvorogodišnji ugovor vredan 176.200.000 dolara, druga je da ipak sačeka još jednu godinu i onda dobije mogućnost da stavi paraf na petogodišnju saradnju vrednu 235.000.000 dolara, javlja dobro obavešteni analitičar ESPN Bobi Marks.

Lenardova odluka došla je kao posledica operacije koju je imao 13. jula, kada je “zakrpio“ delimično pokidan prednji ukršteni ligament desne noge, zbog čega je propustio finiš sezone. I dalje nije poznato kada bi Lenard mogao da se vrati na parket, a u klubu se nadaju da će on izabrati da ostane tu gde jeste poslednje dve godine.

Jedan od najboljih igrača današnjice je još u decembru izjavio da odbijanje opcije neće nužno značiti odlazak iz Klipersa, ali novinari iz SAD tvrde da Lenard stvara pritisak klubu na ovaj način. Pogotovo jer Klipersi moraju da rade paralelno na vraćanju Redžija Džeksona i Nikole Batuma, koji su bili važni šrafovi u timu prošle sezone. Serž Ibaka je delimično olakšao posao pošto je iskoristio opciju automatskog produžetka saradnje u subotu.

Kris Pol (©AFP)Kris Pol (©AFP)

Situacija sa CP3 je takođe jako komplikovana. On je zvanično odbio Finiks Sanse, čime je stavio teret na leđa vlasnika kluba Roberta Sarvera da ispuni sve njegove zahteve. Niko u franšizi iz Arizone nije znao do samog kraja da li će Pol da odbije ili prihvati opciju. Da je prihvatio, imao bi opciju da narednog leta potpiše veliki dvogodišnji ugovor. S ovim potezom on je svakako limitiran da mu dužina saradnje bude na maksimalno tri godine, zbog NBA pravila za igrače preko 38 godina.

Finiks je Krisa Pola doveo iz Oklahome prošlog leta i napravio verovatno najbolji potez u novijoj istoriji franšize. Prekaljeni plejmejker dao je mladom timu iskustvo i enormni kvalitet, a ujedno je obnovio saradnju sa Montijem Vilijamsom s kojim je sarađivao svojevremeno u Nju Orleansu.

Majami aktivirao opciju da potpiše Dragića za 19.400.000 dolara, ali samo kao

Polove igre bile su ključne u plej-ofu gde su Sansi stigli skroz do velikog finala. Pregazio je Los Anđeles Lejkerse, Denver i Kliperse, a njegovo izdanje s 41 poenom u šestom meču konferencijskog finala jedno je od najboljih poslednjih godina.

Finiks je u jeku NBA drafta odlučio da trejduje Dževona Kartera i 29. pika u Bruklin za Lendrija Šemeta. Kako ističe generalni menadžer Džejms Džons izneo je optimizam po pitanju ostanka CP3. Iz najbližeg okruženja igrača kruže priče da on želi da ostane, ali sve ima svoju cenu. Pogotovo posle vrhunske sezone koju je imao.

Posle Vestbruka - Lejkersi sada hoće i Karmela Entonija

Polova odluka direktno će uticati ne samo na bankovni račun Finiksa, već i to kako će se franšiza poneti prema Devinu Bukeru i Deandreu Ejtonu, koji se nalaze pred ruki ekstenzijama ugovora 2024, odnosno godinu dana ranije, u rangu maksimalnih ugovora oko 100.000.000 dolara do 2027. godine. Paralelno sa tim Sansi moraju da paze da ne premaše limite seleri kepa kako ne bi plaćali paprene takse u narednim godinama.

Tim iz Arizone je na velikim mukama…

Source link

Možda vas zanima

Komentariši