Magija Srbina u Čikagu sija i posle Kataija! Ma kakvi Matuidi, Vela, Iguain… Stojanović JE NAJBOLJI IGRAČ MLS! /VIDEO/


Foto: USA TODAY Network DDP USA / Profimedia

Srpski fudbaler Luka Stojanović vodio je Čikago Fajer do pobede nad Njujork Red Bulsima sa oba pogotka u trijumfu od 2:1.

Nekadašnji omladinac Partizana je odigrao najbolju utakmicu od odlaska u SAD što nije prošlo neopaženo, pa je najpre uvršten u tim kola MLS uz velike svetske zvezde poput Bleza Matuidija – da bi potom dobio i nagradu za najboljeg igrača kola.

U životnoj formi je Stojanović koji ima krajnje neobičnu priču, ali je ipak došao do fudbalske slave.

Bio je jedan od najvećih srpskih talenata ali je vrlo mlad napustio domovinu i pojačao Sporting u kojem nije dobio pravu šansu. Dobro je igrao zatim u Apolonu, a najbolji potez bio je povratak u Čukarički gde su se sve kockice poklopile – te i odlazak u Ameriku.

Sada je Stojanović vođa Fajera kakav je slučaj bio i sa Aleksandrom Kataijem, a osam minuta utakmice protiv „bikova“ bilo mu je dovoljno da sa dva gola donese nova tri boda svom timu.

Prvi je bio prava majstorija, sa oko 20 metara izuzetno jak i precizan šut koji je bilo nemoguće odbraniti, da bi i drugi pogodak bio prilično efektan – iz voleja.

Luki Stojanoviću je to već peti gol u prvenstvu, najbolji je strelac Čikaga koji nema poraz već tri utakmice u nizu te se uključio u bitku za plej-of istočne konferencije.

U američkom šampionatu je iz godine u godinu sve jača konkurencija fudbalskih zvezda, nagradu koju je sada dobio Stojanović pripale su ove sezone već imenima kao što su Luis Nani ili Gonzalo Iguain, a sada je srpski igrač uspeo da se izdvoji u odnosu na sve njih.

Video: Mandić: ‘Hoće li neko na vaterpolo?

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši