Mega počela pripreme, novajlije već u pogonu – prosečna starost ekipe 20,3 godine,


Košarkaški klub Mega Basket je započeo pripreme za novu sezonu.

Na prvom treningu u novoj sezoni kod trenera Vladimira Jovanovića su bili sledeći igrači: Luka Cerovina, Dajšon Smit, Karlo Matković, Boriša Simanić, Luka Paunović, Nikola Đurišić, Aleksander Balcerovski, Nikola Kočović, Matej Rudan, Mladen Vujić, Luka Bogavac, Samson Ružencev, dok će se Nikola Jović i Malkolm Kazalon priključiti pripremama Mege od 2. avgusta.

Tradicionalno, Mega će verovatno ponovo imati najmlađu ekipu u regionalnom takmičenju, sa prosečnom starošću igrača od 20,3 godine na početku priprema i najstarijim igračem Skučijem Smitom koji trenutno ima 26 godina.

Sreda, 10.20: (3,50) Italija (16,0) Australija (1,35)

Stručni štab Mege u novoj sezoni, pored glavnog trenera Vladimira Jovanovića, činiće još pomoćni treneri Vule Avdalović i Đorđe Ilić, kondicioni trener Marko Sekulić, fizioterapeut Miloš Savić, doktor ekipe dr Uroš Stanković, kao i Milenko Tepić na poziciji tim menadžera.

Trener Mege Vladimir Jovanović je posle prvog treninga u novoj sezoni istakao da je ekipa krenula rano sa pripremama iz razloga što je veoma mlada i što je očekuje veoma zahtevna sezona:

„Danas smo se okupili da odradimo prvi trening u nešto kraćem sastavu s obzirom da nam nedostaju dva igrača. Krenuli smo sa pripremama jako rano, iz više razloga. Ekipa će nam u predstojećoj sezoni biti izuzetno mlada i potreban nam je taj rad i priprema za jednu veoma zahtevnu sezonu. Drugi razlog je turneja na Bahamima koja nas očekuje i koja zahteva određen nivo pripremljenosti što se tiče košarke. Narednih 15 dana, ne računajući tu turneju, pokušaćemo da nas dovedemo na jedan određeni fizički nivo, da ekipa bude ujednačena obzirom da su igrači došli u različitim fizičkim stanjima“, izjavio je Vladimir Jovanović.

U narednim danima će putem klupskog sajta biti ozvaničen raspored kontrolnih mečeva u pripremnom periodu. Mega će u prvom kolu ABA lige u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Studentski centar.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši