Mihajlović gradi novu Bolonju oko srpskih sinova: Arnautović i Lijanko prve Sinišine želje


Prašina podignuta pitanjem budućnosti Siniše Mihajlovića počela je da se sleže, a nakon što je srpski strateg u dogovoru sa rukovodstvom doneo ofdluku da ostane u Bolonji počeo je i sa projekcijama tima za narednu sezonu.

Mihajlovićeva ambicija da se takmiči za cilj viši od pukog preživljavanja u Seriji A bila je povod da trener italijanskog kluba razmisli o eventualnoj promeni sredine, međutim razgovorima sa klupskim rukovodstvom usaglašeni su ciljevi za naredni period čime su i otklnjena dosadašnja razmimoilaženja.

Jedna od želja šefa stručnog štaba bila je da klub zadrži okosnicu tima, ali i da osveži igrački kadar angažmanom novajlija u sve tri linije, a prema saznanjima italijanske Gazete primarne želje i igrači oko kojih Mihajlović ima nameru da gradi tim za narednu sezonu su srpski sinovi Marko Arnautović i Lijanko Vojnović.

Mihajlović: Prihvatio bih poziv Juventusa ili Intera, da su me zvali

Austrijanac i Brazilac srpskih korena u vizijama trenera Bolonje trebali bi da naslede fudbalske veterane Palasija i Danila. Rodrigo Palasijo je u takmičarskoj godini iza nas pokazao da su godine za njega samo brojke te je sa 39 leta odigrao čak 36 prvenstvenih susreta upisavši pet pogodaka i šest asistencija. Ipak, pred nove izazove jasno je da Bolonja neće moći da napravi iskorak sa igračem koji praktično ulazi u petu deceniju, te je Mihajlović kao alternativu označio nesuđeno pojačanje Zvezde.

Paralelno sa potragom rešenja u napadu u Bolonji je aktivna i potera za naslednikom Danila, 37-godišnjeg štopera, a mesto brazilskog defanzivca mogao bi da zauzme 13 godina mlađi sunarodnik Lijanko Vojnović, fudbaler Torina. Prepreka na putu do Lijanka moglo bi da bude obeštećenje i želja Bikova da izvuku makar 7.000.000 evra koliko su platili slobodu defanzivca kada je 2017. godine dolazio iz Sao Paula.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši