Mile (36) je godišnje zarađivao dva miliona, ALKOHOL GA JE UPROPASTIO i ostao mu je milion u banci, a sada je rekao: GOTOVO JE!


Foto: timi1010 / Instagram

Čuveni ukrajinski fudbaler Artem Milevski rešio je da završi karijeru.

Nije to bilo onako kako mu se predviđalo, ali je Ukrajinac odigrao nekoliko izvanrednih sezona i učinio da svet zna za njega.

Ono što ne valja i što je zapravo razlog zbog čega je to bilo samo par sezona, jeste porok kom se odao i zbog kog nikada nije ispunio potencijal.

Artem MilevskiFoto: Robert PArigger / EPA;

Artem Milevski

Imali smo priliku da ga gledamo i na ovim prostorima, pošto je bio deo splitskog Hajduka, ali nije došao spreman, često se povređivao i bio sklon noćnom životu. Ubrzo je prešao u Split gde je zbog povrede bio još kraće, a i policija ga je uhvatila kako vozi u alkoholisanom stanju i to bez dokumenata.

Sličnu epizodu je imao i 2013. kada je po potpisu za Gazijantep takođe pijan slupao skupoceni Ferari, nakon čega je ugovor bio raskinut.

Svojevremeno je Milevski bio prozvan i Mile Viski zbog pića koje je voleo da konzumira, a poslednji angažman imao je u domovini, u ekipi Minaj.

Ukrajinac je na vrhuncu karijere dva puta bio proglašavan najboljim igračem domaćeg prvenstva, četiri puta je osvojio tamošnju ligu te upisao 50 nastupa za reprezentaciju.

– Imao sam priliku da napravitim veću karijeru. Ali, ne žalim ni za čim – rekao je Milevski za ruske medije pre pet godina.

Milevski je u karijeri zaradio ogroman novac, ali bi ga mogla zadesiti sudbina brojnih sportista koji su bankrotirali nakon što su se penzionisali.

– Najveća godišnja plata? U Kijevu sam imao dva miliona evra po sezoni. Imam milion evra u banci. Sve ostalo sam spiskao. Na četiri auta sam potrošio 500.000 dolara. A ni jedan od njih više ne vozim, rekao je Milevski čije se zalihe brzo troše.

Popularni Mile je deo istorije Dinamo Kijeva za koji je odigrao 178 utakmica i postigao 57 golova, a u klubu je proveo više od decenije. Nakon napuštanja Kijeva je za sedam godina promenio osam ekipa, a pored gore navedenih tu su još Konkordija, Tosno, Dinamo Brest i Kišvarda.

Video: Da li je ovo najbrži gol u istoriji Kadetske lige Srbije?

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši