Museti priznao: Ne, nisam predao Novaku zbog povrede…

Sumnja da se ne radi o povredi javila se odmah posle meča. Mladi Italijan Lorenco Museti odlučio je da preda meč osmine finala Novaku Đokoviću u petom setu pri rezultatu 2:2 i 4:0 za srpskog asa u odlučujućem delu igre, na šta je burno reagovao Boris Beker:

„Nisam primetio da se radilo o nekoj težoj povredi zbog koje nije mogao da nastavi meč. Zato mislim da nije trebalo da predaje. Morao je da poštuje rivala koji je bio bolji i zasluženo pobedio. To je bila neka vrsta testa zrelosti koji Museti nije položio“.

Posle ovih reči mnogi su se stavili na stranu mladog italijanskog tenisera, međutim uslediće potom i njegovo priznanje. Zaista nije bio povređen…

„Ne, zaista se nije radilo o povredi. Bilo je samo malo grčeva i bolova u donjem delu leđa. Nisam zbog toga predao. Radi se o tome da više nisam mogao ni poen da osvojim. Zato sam pomislio da je to najbolje rešenje i za mene i za publiku“, poručio je Museti bez pardona i pomalo šokirao tenisku javnost.

Podsetimo, Đoković je gubio sa 0:2 od Musetija, onda je dobio sa 6:1 treći set, sa 6:0 četvrti i verovatno bi bilo 6:0 u petom da se Museti nije povukao…

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši