NIJE BAŠ ZADOVOLJAN: „Način bodovaljanja koči moj napredak“!


Danski teniser ističe da je način bodovanja nepošten.

Za Holgera Runea smo čuli kada je za rivala imao Novaka Đokovića u Njujorku. Osamnaestogodišnji teniser se smatra za jednog od velikih talenata i predviđa mu se karijera poput Đokovićeve, Nadalove i Federerove.

Rune na svom instagram profilu napisao kako trenutni sistem bodovanja, koji je stupio na snagu usled pandemije korona virusa, nije pošten jer bi se on nalazio u top 100 igrača.

„Ljudi, znate da sam vredan čovek i da se obično nikada ne žalim. Ove godine sam se veoma jako borio da ostvarim svoj cilj i uđem u top 100. ATP u kontinuitetu otežava situaciju meni i drugim mladim igračima, jer su imali i zamrznuti renking iz 2019. godine, što znači da se nekim igračima još računaju rezultati iz 2019, bez obzira na rezultate u 2020. i 2021. godini“, a zatim dodao:“Gledajući dve godine unazad, sa normalnim načinom bodovanja bio bih na 62. mestu, a ne na 124. Da li je to važno? Jeste, kada ste ambiciozni, a važno je da naporan rad bude nagrađen. Sa boljim rangom mogao bih da uđem u žreb boljih turnira i osećao bih da se taj moj rad isplatio. Sada sam umoran i ljut, jer mislim da ovaj sistem nije pošten. Volim tenis, ali moramo da se takmičimo pod jednakim uslovima.“

 

Danac je ove sezone je osvojio tri čelendžera, a u Njujorku je debitovao u glavnom žrebu nekog od grend slem turnira.

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši