Njujork Tajms „ponudio“ Đokoviću NATPIS NA NADGROBNOM SPOMENIKU, Novak odgovrio „kao iz topa“: Ne, ne, ne!


Foto: Neil Hall / EPA;

“Njujork Tajms” objavio je priču s Novakom Đokovićem uoči US opena, na kome srpski teniser pokušava da uđe u istoriju tenisa kao najtrofejniji Grend slem šampion i kao drugi teniser u open eri koji je osvojio sva četiri Grend slema (posle Roda Lejvera 1969).

Novak je pričao o svojoj filozofiji života i po čemu želi da bude upamćen i ističe da su to porodica, ljubav, zdravlje i sreća.

– Devedeset devet odsto ljudi na ovoj planeti, ako ih pitate šta vam je najvažnije u životu, reklo bi da su to porodica, ljubav, zdravlje, sreća. Pa bih rekao te četiri stvari i dodao da želim da budem najbolji otac i muž što sam mogao biti. Takođe bih voleo da budem zapamćen kao osoba koja je davalac i osoba koja je brinula o drugima i ostavila trag u svetu i koja je inspirisala druge i koja je živela punim plućima. To je za mene definicija kako bih želeo da se osvrnem na svoj život poslednjih dana svog života – rekao je Novak.

Onda je usledilo interesantno pitanje: da li bi želeo da ti na nadgrobnom spomeniku piše “ovde leži pobednik Grend slema”?

– Ne, ne, ne – rekao je Novak brzo i odlučno:

– Ako bi mi neko došao u posetu i gledao nadgrobni spomenik, ne bih želeo da bude napisano kako sam najbolji, najuspešniji teniser u istoriji. Naravno, to je veoma, veoma važan deo mog života i nešto čemu sam posvećen. Ali ako moram to da postavim na skalu i uporedim ono što je važnije, to mi ne pada na pamet – rekao je Đoković, prenosi Telegraf.

Inače, ukoliko uspe da osvoji US open, Novak će se pridružiti odabranoj grupi veličanstvenih – Donu Budžu 1938, Moren Konoli 1954, Rodu Lejveru 1962. i 1969. kao i Štefi Graf 1988. – samo oni su uspeli da u istoj godini osvoje sva četiri grend slema!

US open počinje u ponedeljak 30. avgusta.

VIDEO: Svi šampionski poeni Novaka Đokovića

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši