Novak na trećoj stepenici ka trofeju: Nišikori mu uzeo četiri gema u poslednja dva meča

Stepenik broj tri na putu ka večnosti. Novak Đoković danas izlazi na teren, prvi put u „pristojnijem“ terminu za gledanje kada je naša publika u pitanju. Mada, pitanje je koliko je srpskog asa baš oduševilo što mora u ranom popodnevnom terminu na teren…

Teniski kralj bi trebalo oko 19.30 časova po našem vremenu (13.30 lokalno) da ukrsti rekete sa Keijem Nišikorijem u trećem kolu US opena, njegovim starim znancem, koji mu je dugo već redovna mušterija. I koji je na turnir došao kao 56. teniser na ATP listi.

Đoković po običaju lagano hvata zalet kada su grend slemovi u pitanju, u prva dva kola je igrao onoliko koliko mu je bilo potrebno da upiše sigurne pobede, a danas ga čeka teži posao, jer iako je Nišikori daleko od nekadašnje forme, kada je bio među vodećim teniserima sveta, ipak je iskusan igrač, koji je prošao uspone i padove i neće se tako lako predati.

(1.02) Đoković – Nišikori (15.0)

Istina, Japanac dugo već nije bio neka prava pretnja Novaku Đokoviću. Na poslednja dva meča uzeo mu je ukupno četiri gema. Na Olimpijskim igrama u Tokiju u četvrtfinalu bilo je 6:2, 6:0 za srpskog tenisera, a pre dve godine u četvrtfinalu Australijan opena Nišikori se predao na 6:1, 4:1 za Đokovića.

Ukupno, Novak vodi 17:2 u pobedama, a Japanac je poslednji trijumf ostvario 2014. godine i to baš na US openu, u polufinalu, što je bilo tada veliko iznenađenje.

Iako je imao mesec dana pauze između Tokija i Njujorka, Đoković je u prva dva kola, protiv relativno skromnih protivnika, pokazao da nije zarđao i bili su to rivali taman kakvi su mu bili potrebni za podizanje radne temperature. Sada već slede krupniji zalogaji, od Nišikorija, preko, verovatno, Karaceva, a onda bi trebalo već u četvrtfinalu Beretini da bude sa druge strane mreže, ako bi „red vožnje“ bio onakav kakav je predviđen žrebom.

Na Novakovoj strani „kostura“ još nije bilo velikih iznenađenja, glavni nosioci su i dalje tu, a najveća senzacija se desila sinoć kada je na drugom delu žreba eliminisan Stefanos Cicipas. Sada je tamo Danil Medvedev apsolutni favorit da se nađe u finalu US opena.

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši