OVO UEFA NE MOŽE DA ZABRANI: Osnovana nova liga koja će svima biti zanimljiva!Učesnicima ove lige sigurno da novac neće biti bitan, već samo uživanje u fudbalu


Nisu uspeli bogati klubovi da osnuju svoju ligu kako bi prema njihovim rečima spasili fudbal. To nisu mogli jer us ih u tome sprečila pre svega UEFA, pa i navijači koji su protestvovali na ulicama gradova.

Ovoga puta to se radi o klubovima koji su istorijski pa i koji se nalaze u nižim ligama.

Liga je dobila ima “Feniks liga” gde će naizvučnije ime biti Junajted of Mančester klub koji su osnovali navijači Mančestera. A najveći zagovornik je ekipa iz Milana Brera Kalčo.

Sem njih tu će biti Lodiđani 1972 (Italija), DWS (Holandija), HFC Falke (Nemačka), AKS Zli (Poljska), Prag Reptors (Češka) i Kuenka Mestaljistes 1925 (Španija).

– Osam klubova poznatih širom sveta po posebnim vidovima društvenog uticaja, bilo da su osnovani od strane navijača ili da su deo velikih kulturnih projekata, drugim rečima “kultni” evropski amateri, odlučili su da pokrenu Feniks kup. To nije obično sportsko takmičenje, to je iskustvo povezivanja klubova u neraskidivu zajednicu koja prevazilazi granice modernog sporta.

Učesnicima ove lige sigurno da novac neće biti bitan, već samo uživanje u fudbalu.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši