Pešić selektor Srbije, ali pod određenim uslovima


Debakl u kvalifikacijama za Olimpijske igre praktično su stavile tačku na mandat Igora Kokoškova na klupi Srbije. Ime njegovog potencijalnog naslednika svima je dobro poznato još od momenta kada je Italija obezbedila olimpijsku vizu u Beogradu, a kako stvari stoje Svetislav Pešić postaće novi selektor Orlova.

Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, da bi se to ostvarilo potrebno je da se dogovore određeni detalji, odnosno da legendarni Kari dobije autonomiju u izboru ljudi koji će biti najbliži njemu u daljem radu. Konkretno – stručnog štaba i sportskog direktora. Inicijalni razgovori dve strane su već obavljeni.

Utorak, 21.00: (2,70) Ređo Emilija (14,5) Venecija (1,55)

Ako Košarkaški savez Srbije reši da izađe u susret, Svetislav Pešić je spreman da posle 20 godina ponovo sedne na klupu reprezentacije. Te 2002. godine otišao je kao šampion Evrope i sveta sa Jugoslavijom, a sada bi preuzeo Srbiju kao samostalnu državu.

Igor Kokoškov je sa Srbijom potpisao ugovor na tri godine, ali posle odluke da napusti mesto trenera Fenerbahčea i vrati se u NBA ligu kao pomoćnik Džejsonu Kidu u stručnom štabu Dalas Maveriksa praktično je postalo jasno da će staviti tačku i na svoj boravak u ulozi selektora Srbije. On se nije oglašavao, kao ni KSS posle žreba kvalifikacija za Mundobasket, što je takođe podiglo određenu sumnju da je njegov mandat prerano završen.

1631019692216 mozzart sponzor

Svetislav Pešić je poslednjih godinu dana odmarao posle rastanka sa Barselonom u kojoj je proveo dve godine. Iako ima 72 godine i dalje odiše energijom i pre svega svežinom da se bavi selektorskim poslom na klupi Srbije.

Svi su spremni za Karijevu verziju „The Last Dance“…

Source link

Možda vas zanima

Komentariši