Pike ne beži od problema: Da smo igrali još tri sata ne bismo dali gol


Težak period proživljavaju navijači Barselone. Posle neuspešne prošle sezone, umesto euforičnog ulaska u ovu, dočekao ih je hladan tuš. Prvo je Lionel Mesi napustio klub, zatim se povredio njegov kum Serhio Aguero, koji još čeka na debi od dolaska iz Mančester sitija.

Nadale su se pristalice katalonskog kluba da će od derbija sa Atletiko Madridom situacija krenuti nabolje, ali još jednom ih je ekipa predvođena Ronaldom Kumanom razočarala. Domaćin je slavio 2:0 na svojoj Vandi Metropolitano i ostavio Barselonu na devetom mestu Primere sa 12 bodova iz sedam utakmica.

Ukoliko se nešto hitno ne promeni, mogao bi petostruki evropski šampion da ostane bez mesta u Ligi šampiona, što bi bilo senzacionalno iznenađenje.

Svestan je toga iskusni Đerar Pike, koji posle utakmice u Madridu nije želeo da traži izgovore ili alibi.

„Dobro smo počeli utakmicu, pritisli smo ih i bili hrabri, ali su oni došli do prednosti. Postigli su dva gola iz malog broja šansi, a posle toga da smo igrali još tri sata, ne bismo dali gol. Problem je kompleksan, patimo, moram da priznam. Treba da nastavimo sa borbom, da iskoristimo pauzu koja sledi kako bismo se odmorili i isključili od svega, a onda da se vratimo još jači“, kaže Pike.

Suarez o

Posle prvog gola za Atletiko, koji je dao Toma Lemar, kamera je uhvatila Pikea u žustroj raspravi sa Serhiom Busketsom.

„Komentarisali smo primljen gol. Niko ne voli da prima golove“.

Svestan je Pike i da problem u igri Barselone nije samo jedan.

„Ima ih nekoliko i ljudi počinju da ih primećuju. Nije potrebno biti slep pa da ne vidiš da imamo nedostatke. Ovo su trenuci u kojima je teško bilo koga prevariti. Mnogi od nas to nisu doživeli. Odnosi u svlačionici su veoma dobri, ali i to se komplikuje“, priznaje dugogodišnji fudbaler posrnulog giganta.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši