Ponoćna bomba Zvezde – Ostin Holins!

Američki košarkaš Ostin Holins zvanično jenovo je pojačanje Crvene zvezde!

Bivši igrač Zenita potpisao je u ponedeljak jednogodišnji ugovor sa crveno-belima i biće veliko pojačanje ekipe za takmičarsku sezonu 2021-2022. Holins se najbolje snalazi na pozicijama dva i tri.

Ostin Holins je rođen 9.novembra 1991.godine, i igra prvenstveno na pozicijama beka i krila. Visok je 193 centimetra i osim sjajnog napadačkog potencijala, poznat je kao odličan odbrambeni igrač koji je prve ozbiljnije košarkaške korake pravi na Univerzitetu Minesota kog čuvenog trenera Tabija Smita.

Ostin Holins potiče iz košarkaške porodice i sin je čuvenog NBA igrača i trenera Lajonela Holinsa koji je osvajao titule u NBA ligi kao igrač Portlanda 1977) i pomoćni trener LA Lejkersa (2020).

Njegov sin Ostin je krenuo drugim putem, u Evropi je postepeno svojom igrom ali i odnosom i ponašanjem gradio svoje ime igrajući u Francuskoj i Danskoj, a odlični nastupi u Nemačkoj u Gisenu i posebno ekipi Rasta Vehte (2018-2019) doneli su mu priliku da se okuša u Evroligi. Nakon odlične dvogodišnje epizode u Zenitu (2019-2021) Holins je spreman za novi izazov.

Holins je šesto pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku nakon dolazaka Ivanovića, Vajta i povrataka Nikole Kalinića, Luke Mitrovića i Stefana Lazarevića.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši