Lifestyle

Rekovelle – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Rekovelle – primjena i djelovanje

Rekovelle je vrsta lijeka koji sadrži u sebi folikulostimulirajući hormon, skraćeno FSH, koji se koristi u liječenju problema s plodnošću. Rekovelle dolazi u obliku injekcije koja sadrži u sebi folitropin delta koji se korist u postupku potpomognute oplodnje, kao što je kontrolirana hiperstimulacija jajnika u postupku in vitro oplodnje, skraćeno IVF. Folitropin delta djeluje na jajnike kako bi potaknuo rast i razvoj folikula u jajnicima. Folikuli su mjehurići koji sadrže jajašca odnosno oocite, a njihov rast i sazrijevanje su ključni za postupak in vitro oplodnje. U normalnom ciklusu žene, folitropin delta se prirodno oslobađa iz hipofize, žlijezde u mozgu, i potiče rast folikula. Injekcija folitropina delta koristi se kako bi se oponašao prirodni proces rasta folikula. To omogućuje kontrolirano povećanje broja zrelih folikula u jajnicima, što povećava šanse za uspješnu oplodnju. Injekcija se obično primjenjuje tijekom određenog vremenskog razdoblja, a doza i raspored primjene određuju se prema individualnim potrebama svake žene.

Rekovelle – upute i nuspojave

Rekovelle dolazi u obliku injekcije koja se primjenuje subkutano odnosno, ona se ubrizgava u potkožno tkivo, obično u trbuh ili na prednjoj strani bedra. Točna doza i raspored primjene injekcije ovisi o individualnom liječničkom planu liječenja i prilagođavaju se potrebama svake žene. Liječnik će vam pružiti detaljne upute o načinu primjene i vremenu kada trebate primijeniti injekciju. Nuspojave koje se mogu pojaviti nakon primjene Rekovelle se mogu razlikovati od osobe do osobe. Neki od mogućih nuspojava su bolovi ili nelagoda na mjestu injekcije, sjetljivost dojki, nelagoda u trbuhu, mučnina, blaga iritacija ili pojava crvenila na mjestu injekcije. Važno je napomenuti kako su nuspojave obično blage i prolazne te da ne utječu na sve žene jednako. Ukoliko primijetite neke od spomenutih nuspojava ili doživite teške alergijske reakcije, osjetite jake bolove ili se pojavi neobično krvarenje, odmah se obratite svojem liječniku. Za vrijeme terapije, nemojte samostalno mijenjati dozu ili način primjene injekcije bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom.

Rekovelle – cijena i iskustva

Rekovelle injekcija se treba čuvati u posebnim okolnostima podalje od dohvata i pogleda male djece. Ovaj se lijek ne smije koristiti nakon isteka roka trajanja koji je naveden na pakiranju. Injekcija se treba čuvati u hladnjaku na temperaturi između 2 i 8 stupnjeva Celzijeva. Ne smije se zamrzavati, i treba se čuvati u originalnom pakiranju zbog zaštite od svjetlosti. Nakon prve primjene lijeka, mora se potrošiti unutar perioda od 3 mjeseca. Nakon otvaranja, ne smije se više vraćati natrag u hladnjaku, te se treba čuvati vani na temperaturi do najviše 25 stupnjeva Celzijeva. Rekovelle sadrži u sebi djelatnu tvar folitropin delta, a jedna napunjena brizgalica sadrži u sebi 72 mikrograma folitropina delta u 2,16 mililitara otopini. Jedan mililitar ove otopine sadrži u sebi 33,3 mikrograma folitropina delta. Ostali sastojci koji se nalaze u otopini su fenol, polisorbat 20, L metionin, koncentrirana fosfaltna kiselina, nateijev hidroksid, natrijev sulfat dekahidrat, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat te voda za injekciju. Otopin je bezbojna i bistra. Lijek se može kupiti jedino u ljekarni na recept, te dolazi po dobroj cijeni. Iskustva drugih pacijentica koje su koristile ovaj lijek su veoma pozitivna, te su mnoge imale odlična iskustva.

Tagovi:

#Rekovelle #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

GoSlim - smršaj zdravo