Suma nudi ruku pomirenja i želi da igra Večiti derbi

Reprezentativac Gvineje fizički potpuno spreman za duel sa Crvenom zvezdom, videćemo da li je Stanojević spreman da prihvati izvinjenje

Partizan je trijumfalnom premijerom u Ligi konferencija protiv kiparskog Anortozisa napravio adekvatnu uvertiru za Večiti derbi koji je na programu u nedelju. Ofanzivne snage su odlično funkcionisale, što potvrđuju golovi Kvinsija Meniga i Rikarda Gomeša, a dva dana uoči najvažnije utakmice srpskog fudbala i dalje se ne zna da li će Partizan na raspolaganju imati još jedno ubojito oružje u navali – Sejdubu Sumu.

Nedelja, 18.00: (2,75) Partizan (3,20) Crvena zvezda (2,85)

Povreda butnog mišića je potpuno sanirana i sve dileme oko toga da li će reprezentativac Gvineje biti spreman su otklonjene budući da Suma od srede trenira sa ostatkom ekipe. Znajući da je iza Sume vrlo burnih par nedelja, odnosno da je po povratku sa reprezentativnih obaveza u Africi bio meta javnih kritika trenera Aleksandra Stanojevića, ne deluje da bi mogao da se nada mestu startera. Naročito posle pogodaka Gomeša i Meniga.

Deo priče koji je poznat glasi da je kod Sume preovladala želja da se odazove pozivu državnog tima uprkos rupturi butnog mišića od 11 milimetara. Iz tog razloga je otputovao u Afriku gde je odmah podvrgnut dodatnim terapijama kako bi u što boljem fizičkom stanju dočekao mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Gvinejom Bisau, odnosno Marokom. Već protiv prvog rivala, kada je u 83. minutu ušao u igru, ispostavilo se da nije dovoljno spreman, a duel sa Marokom nije ni odigran zbog državnog udara u Gvineji.

Aleksandar Stanojević je po povratku Sume u Beograd kritikovao ofanzivca da nije poštovao procedure, odnosno da je uveo tim u problem. Naime, leakrski tim Partizana je Fudbalskom Savezu Gvineje poslao dopis sa pratećom dokumentacijom u kojem je pisalo da Suma nije sposoban da igra. Iz igračevog okruženja stigla je informacija da taj dopis nikada nije došao do Sume, odnosno da mu ga centralno fudbalsko telo njegove zemlje nije predstavilo. U želji da pomogne reprezentaciji, Gvinejac je procenio uz terapije u domovini može da nastupi.

Fizički, Suma jeste potpuno spreman za duel u Humskoj protiv Crvene zvezde, ali u obraćanju pre nedelju dana Stanojević je rekao da ne zna kada će se 30-godišnjak sledeći put naći u protokolu ekipe. Nepobitna činjenica je da Suma zna kako se postižu golovi u Večitom derbiju (osam nastupa, tri puta starter, dva pogotka) i da njegovo prisustvo, bar na klupi može biti samo plus za crno-bele. Ostaje da se vidi da li će Stanojević prihvatiti „izvinjenje“ Sume ili će ga zbog nepoštovanja discipline i klupskih procedura ostaviti na tribinama.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši