Švjontek sigurna, osvojila 22 uzastopna seta na Rolan Garosu

Nastavlja Iga Švojntek da krči put ka drugoj vezanoj tituli na Rolan Garosu. Prošle godine je bila senzacija, pravo niotkuda podigla pehar, sad je ubrajaju u favorite (deveti nosilac), a 20-godišnja Poljakiinja to potvrđuje plasmanom u četvrtfinale grend slema u Parizu.

Njena poslednja žrtva bila je Marka Kostjuk, 81. teniserka sveta, sposobna da zapreti samo na početku obe deonice (oduzela servis, ali ga brzo izgubila), suštinski nedovoljno kvalitetna da se nosi sa devojkom iz Varšave – 2:0 (6:3, 6:4).

Švojntek je osvojila 22. uzastopna seta na pariskoj šljaci, a posle slavlja na tuniru u Rimu polovinom maja stigla je u glavni grad Francuske sa velikim samopouzdanjem. Koliko je sigurna u sebe vidi se po podatku da protivnicima zasad nije ni set prepustila.

Nisam kao Rafael Nadal, mada se i moj tenis zasniva na izuzetno snažnim udarcima. Pogotovo što je Kostjukova bila svuda po terenu“, obrazložila je Iga koliko se mučila protiv Ukrajinke, iako se to na osnovu rezultata ne bi moglo zaključiti.

Njena naredna prepreka je Marija Sakari.

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši