Ništa od Partizana i NBA lige? Petrušev na meti šampiona Evrope

Nije još ozvaničeno, ali se ozbiljno kuva…

Željko Obradović se nadao da će ga dovesti da pokrije pozicije petice, menadžeri su se nadali prvom krugu drafta i mestu u NBA ligi, ali bi prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta Filip Petrušev mogao da karijeru nastavi u Turskoj, konkretnije u Anadolu Efes Vasilija Micića.

Petruševa je posle nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre draftovala Filadelfija kao 50. pik, potom su ga i probali u Letnjoj ligi – baš noćas je odigrao 12 minuta protiv Minesote i upisao dve rampe – ali je sasvim jasno da on sledeće sezone neće dobiti šansu u Seventisiksersima.

Partizan je figurirao kao opcija, jer crno-beli uprkos angažovanom prelaznom roku nisu uspeli da ekipu pojačaju željenim brojem domaćih igrača – izuzetak su Aleksa Avramović i Alen Smailagić – ali će Petrušev po svoj prilici ipak u Evroligu, u Efes, da ga Micić hrani asistencijama.

Pod uslovom da se naravno izbori za minutažu u jakoj konkurenciji veterana Brajana Danstona i Tibora Plajsa. U Istanbulu bi Petrušev trebalo da odmeni Sertaša Šanlija, koji je otišao u Barselonu. Efes je opipavao i puls Džoka Lendejla – otišao u San Antonio Sparse – i Tarika Bleka, ali je na kraju izabrao Petruševa.

Nije još potpisano, ali bi sve moglo da bude završeno već koliko sutra.

Podsetimo, prošle sezone Petrušev je proglašen za MVP-a Jadranske lige, pošto je u dresu Mege u proseku beležio 23,6 poena uz 7,6 skokova. Kao nagrada – ugovor sa aktuelnim šampionom Evrope.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši