Novak Đoković: Izvinjavam se svima u Srbiji, žao mi je Nine, ali nije jedna nego više povreda

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Unapred upisana medalja neće stići u Srbiju. Novak Đoković nije uspeo da osvoji bronzu u pojedinačnoj konkurenciji, a onda je sa Ninom Stojanović predao meč za treće mesto u miksu. Posle toga je izašao pred novinare i dao objašnjenje ovakve odluke, ali i dao zaključak svega što se dešavalo u poslednja dva dana.

Povreda je u pitanju, ne jedna, nego više. Nadam se da me to neće sprečiti da učestvujem na Ju-Es openu, koji je sledeći veliki cilj. Ne kajem se što sam došao, ne kajem se što sam dao sve od sebe. Kako bih se kajao, to je nekako normalna stvar. Logično je kada si na Olimpijskim igrama i predstavljaš svoju zemlju da ćeš dati sve što ti je ostalo u rezervi i da pokušaš da doneseš bar jednu medalju. Treći put na Olimpijskim igrama gubim polufinale, nažalost. Samo sam jednom osvojio tu bronzu… Samo kažem, ali opet… Medalja je medalja, za neke moje standarde i očekivanja, želje nije idealan rezultat. Izvinjavam se svim ljubiteljima sporta i navijačima u Srbiji, koje sam razočarao, znam da su od mene očekivali medalju. Očekivao sam i ja“.

Novak definitivno nije bio spreman da zaigra u dubl konkurenciji posle dugačkog okršaja sa Karenjom Bustom

Žao mi je zbog Nine, što nismo izašli na teren. Telo mi je otkazalo, igrao sam pod lekovima, pod nenormalnim bolovima, iscrpljenošću. Ali kažem, daleko od toga da ja svaljujem krivicu zbog onoga što bi moglo da se desi zbog Olimpijskih igara. Srce mi je na mestu, jer znam da sam dao sve od sebe. Volim da igram za svoju zemlju, to je sport, rezultat nije bio na mojoj strani… Idemo dalje“.

Olimpijske igre u Tokiju su za Novaka završene. Sledeće su 2024. u Parizu, kada će imati novu priliku da uzme zlato koje mu nedostaje

Tri godine – nije toliko daleko, ali donekle i jeste. Nemam više 25 godina, ali opet ne vidim ni kraj svoje karijere negde da mi je jasno sad ću da odigram godinu ili dve i to je to. Olimpijske igre, Dejvis kup, ATP kup, grand slemovi to me najviše inspiriše da nastavim. Igranje za Srbiju je uvek privilegija i čast. Želim opet da igram i u Parizu. Želim i dalje. Nadam se boljem ishodu u Parizu, želim da osvojim bar jednu medalju“, zaključio je Novak Đoković.

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši