Lifestyle

Renvela – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Renvela – primjena i djelovanje

Renvela je lijek koji se koristi za liječenje poremećaja ravnoteže fosfora u tijelu kod odraslih osoba s kroničnom bolesti bubrega te koji idu na hemodijalizu, peritonealnu dijalizu, ili na hiperfosfatemiju. Glavni aktivni sastojak u tabletama je sevelamer karbonat. Djelovanje tableta se temelji se na vezivanju viška fosfata u probavnom sustavu. Sevelamer karbonat je vezivno sredstvo koje se ne apsorbira u tijelo, već djeluje lokalno u crijevima. Kada se uzima oralno, lijek se veže na fosfat iz hrane koju jedete, sprječavajući njegovu apsorpciju u krvotok. Kao rezultat toga, manje fosfata ulazi u krv i bubreg, što smanjuje opterećenje bubrega i pomaže u održavanju ravnoteže fosfora. Održavanje ravnoteže fosfora je važno jer visoke razine fosfata u krvi mogu dovesti do komplikacija kod pacijenata s bolestima bubrega, kao što su oštećenje kostiju, kalcifikacija krvnih žila i srčanih problema. Renvela tablete mogu smanjiti razine fosfata u krvi, s čime se smanjuje rizik komplikacija s bubrezima.

Renvela – upute i nuspojave

Renvela tablete se uzimaju prema uputama liječnika. Uglavnom se uzimaju jednom na dan, i to tokom ili odmah nakon obroka uz čašu vode. Tableta se treba cijela progutati te se ne smije žvakati ili drobiti. Kao i ostali lijekovi, tako i Renvela tablete mogu kod nekih pacijenata uzrokovati nuspojave koje se mogu razlikovati od osobe do osobe. Neke od uobičajenih nuspojava su mučnina, povraćanje, nadutost, proljev, zatvor, bolovi u trbuhu, žgaravica, poremećaj apsorpcije nekih lijekova koje uzimate istovremeno s ovim lijekom, te alergijske reakcije poput osipa, svrbeža, oticanja lica ili teškoća u disanju. Ukoliko Vam se pojave neke od ovih alergijskih simptoma, odmah prestanite s uzimanjem lijeka te potražite liječničku pomoć. Također je važno se obratiti svojem liječniku ako primijetite bilo kakve nuspojave ili ako imate bilo kakve druge zabrinutosti tijekom uzimanja ovih tableta. Liječnik će Vam u tom slučaju pružiti detaljnije informacije o nuspojavama i prilagoditi terapiju prema Vašim potrebama.

Renvela – cijena i iskustva

Renvela tablete se moraju držati na sigurnom mjestu gdje mala djeca ih ne mogu dohvatiti. Bočica lijeka mora biti čvrsto zatvorena kako biste ju zaštitili od vlage, te ju držite na sobnoj temperaturi. Rok trajanja lijeka od trenutka kada se stavi na tržište je 3 godine. Nakon što lijeku istekne rok trajanja, ne smije se više dalje uzimati. Renvela tablete sadrže u sebi djelatnu tvar sevelamer karbonat, a jedna tableta sadrži u sebi 800 miligrama sevelmer karbonata. U jezgri tablete se nalaze mikrokristalična celuloza, natrijev klorid i cinkov stearat, dok u filmu ovojnice se nalaze hipromeloza i diacetilirani monogliceridi. Tablete su bijele boje, ovalnog oblika te na jednoj strani imaju oznaku RV800. Lijek se može kupiti po dobroj cijeni u svakoj ljekarni uz predočenje liječničkog recepta. Što se tiče iskustva drugih pacijenata, mnogi su iskazali iznimno zadovoljstvo s djelovanjem lijeka.

Jedna bočica sadrži 30 tableta ili 180 tableta.
Pakiranje od jedne bočice sa 30 ili 180 tableta (bez vanjske kutije) i višestruko pakiranje koje sadrži
180 (6 bočica sa 30) tableta.
Na tržištu se ne moraju nalaziti sve veličine pakiranja

Tagovi:

GoSlim - smršaj zdravo

#Renvela #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak