SAMO JAKO! Prave reči Sonje Vasić pred Olimpijske igre“Pred početak Evropskog prvenstva nisu stvari bile idealne, imale smo pripremni turnir u Belgiji gde rezultati nisu bili onakvi kakvim smo se nadali, ali dobro”


Olimpijske igre će se u Tokiju održati od 23. jula do 8. avgusta.

Srpska ženska košarkaška reprezentacija tamo odlazi kao šampion Evrope, a o svemu tome smo razgovarali sa Sonjom Vasić.

“Pred početak Evropskog prvenstva nisu stvari bile idealne, imale smo pripremni turnir u Belgiji gde rezultati nisu bili onakvi kakvim smo se nadali, ali dobro. Bolje tada da se to desi i da vidimo u čemu grešimo i na čemu još da radimo i da se nadamo željenoj formi”.

Ovo će biti vaš poslednji veliki turnir u karijeri, jednoj prelepoj i velikoj karijeri. Kakav je osećaj ići na Olimpijske igre tako i kakva su očekivanja? “Pa dobro, iskreno, ja ne razmišljam preterano o kraju karijere i čak su me u klubu pitali da li imam neke posebne emocije, ali ja za sada nemam, ništa me ne radi i ne mogu da zamislim lepši kraj nego sa reprezentacijom na Olimpjiskim igrama i sa saigračicama koje su bile uz mene dok smo pravili najveće uspehe, pa verujem da će u tom trenutku sigurno biti emotivno i zato mi je baš bitno da će na terenu biti ljudi sa kojima sam prošla najteže i najlepše trenutke karijere”.

Očekivanja u grupi? U grupi ćete biti sa Korejom, Kanadom i Španijom… “Cilj je ući u četvrtfinale, grupa nije laka, ali šta je tamo lako? Neko nekad ima malo više sreće, ali sve je to suvi kvalitet. Sa Kanadom i Španijom će se voditi ljute bitke, to su dve reprezentacije koje su nas pobedile u Riju i zbog toga ćemo imati dodatni motiv, ukoliko je uopšte potrebno za Olimpijske igre, pa da protiv Koreje osiguramo prolazak i pojurimo bolju poziciju. Dokazano je da se danas svuda igra košarka, da više nema lakih protivnika i da moraš da uvek igraš najbolje i nama je taj kontinuitet i bio problem, pa se nadam da ćemo biti pametnije i na kraju sve biti onako kako želimo”.


NAJBOLJI JE U UNIVERZUMU, ALI JE I DALJE SAMO ČOVEK: Novak uslikan u OPUŠTENOM IZDANJU u Tokiju, ODUŠEVIĆETE SE

Izvor: Espreso

Source link

Možda vas zanima

Komentariši